Jan van de Steeg vrijwilliger van het jaar


Onze voetbalvereniging V.V. Albatross draait volledig op de onvermoeibare inzet van onze vrijwilligers. Van bestuurslid tot klusjesman, van barcoördinator tot communicatiespecialist en van teamleider tot grensrechter, elke rol is cruciaal in het levend houden van onze geliefde club. Toch willen we met de benoeming van ‘Vrijwilliger van het jaar’ iemand extra in het zonnetje zetten.

Vrijwilliger van het jaar

Dit jaar valt de eer te beurt aan Jan van de Steeg, een naam die voor velen binnen V.V. Albatross synoniem staat voor toewijding en passie. Jan, met zijn immer vrolijke karakter en openhartigheid, is een bekend gezicht op en naast het veld. Zijn weekenden brengt hij vaak door met het fluiten van jeugdwedstrijden, soms zelfs twee achter elkaar. Op zondagen vinden we Jan terug als de gerespecteerde scheidsrechter bij de seniorenwedstrijden. Maar zijn inzet stopt daar niet; als grensrechter bij Albatross 1 en lid van de klusploeg, laat Jan zien wat het betekent om je handen uit de mouwen te steken.

Openhartig en rechtvaardig

Jan’s persoonlijkheid is een mix van hartelijke openheid en wanneer nodig streng. Maar hij is altijd rechtvaardig. Zijn bekende uitspraak, “Je mag bij FIFA ook nooit in discussie gaan met de scheids, dus hier op het veld ook niet,” weerspiegelt zijn principiële houding op het veld. Deze benadering heeft niet alleen respect afgedwongen bij de spelers, maar draagt ook bij aan de sportieve en eerlijke sfeer tijdens de wedstrijden. Jan’s rol strekt verder dan het veld. Hij is ook zeer betrokken bij de jaarlijkse Sinterklaasvieringen. Dit onderstreept zijn veelzijdigheid en gemeenschapsgevoel.

Meer dan verdiend!

Met deze benoeming erkennen en waarderen we Jan’s onmetelijke bijdrage aan onze club. Voorzitter Bastiaan Bakker, die tijdens de uitreiking van de wisselbeker Jan uitnodigde om samen een Sinterklaasliedje te zingen, verwoordde het treffend: “Jan, je hebt deze titel meer dan verdiend!”

Namens heel V.V. Albatross: Van harte Jan en bedankt voor alles wat je voor Albatross doet!