VOETBALSCHOENEN VOOR VLUCHTELINGENVOETBAL


Vrijdagavond is het trainingsveld van Albatross altijd goed gevuld.  Naast de trainingen van de Apeldoornse voetbalschool (Ganadores) trainen er wekelijks ook zo’n 15 tot 20 kindvluchtelingen van AZC Apeldoorn. Voor deze kinderen betekent deze vrijdagse voetbaltraining een moment om even heerlijk je uit te leven, weg van de dagelijkse realiteit.

Deze kinderen genieten, vinden het heerlijk om een balletje te trappen en worden blij van de trainingen die door V.V. Albatross geboden worden. Spelen is immers een belangrijk onderdeel van groter worden. Dat geldt voor alle kinderen, maar voor de jeugd uit de lokale opvanglocaties in het bijzonder.  En iedereen kan op een eenvoudige manier bijdragen aan dit spelplezier; door voetbalschoenen te doneren.

Voetbalschoenen gezocht!

Heb je thuis nog goede voetbalschoenen staan die te klein zijn geworden? Daarmee kunnen dromen van de kinderen van het AZC waargemaakt worden. Doneer ze daarom aan Albatross! Dit doe je door de voetbalschoenen per paar in de kantine op het tassenrek in de hal te leggen. Vergeet dan niet om er een briefje bij te leggen waar je met een marker “AZC” op hebt geschreven.

 

Namens alle AZC kinderen alvast bedankt!

 

Ps. De Stentor publiceerde al eerder over de voetbaltrainingen van de AZC kinderen bij Albatross. Lees het hier.