V.V. ALBATROSS VIERT HET 100-JARIG BESTAAN IN STIJL


Van dinsdag 1 t/m zondag 6 oktober 2019 vierde voetbalvereniging Albatross haar eeuwfeest. Een week vol prachtige hoogtepunten, waar we met trots op terug kijken.

De hele feestweek genoten we als één vereniging. Albatross was 6 dagen lang een grote voetbalfamilie met vrienden en bekenden. Het begon met een drukbezochte receptie op dinsdagavond. Op deze avond werd teruggekeken op de geschiedenis van de club, waarbij er vele foto’s uit de oude doos de revue passeerden. De woensdag stond in het teken van de jeugd; er werd gebowld, gebubbelvoetbald en geschoten op een reuzendartbord. Op donderdagavond werd de feesttent omgetoverd tot een echte kroeg, waarbij teams van verschillende verenigingen, buurten en bedrijven de strijd met elkaar aangingen tijdens de pub quiz. Het werd al met al een hilarische avond.

De festiviteiten werden op vrijdagavond voortgezet met een inspirerende presentatie van John van Zweden, de Haagse behangkoning die eigenaar werd van voetbalclub Swansea. Aansluitend vlogen de euro’s in het rond tijdens de veiling. Er werd grof geboden op o.a. het gesigneerde voetbalshirt van Steven Berghuis, een vip-arrangement bij Heracles, een bal vol handtekeningen van de Vitesse-spelers, hotelovernachtingen, een diner bij Huisje James, een echt Italiaans pizza-mes en een weekendje toeren in een Mini-Cooper.

De voetbalwedstrijd waar het tijdens de jubileumweek om draaide was die van de jeugd tegen het eerste elftal. Op zaterdagmiddag 12:00u floot de scheidsrechter op zijn fluit en begon de wedstrijd die veel indruk maakte bij spelers en supporters. Het werd een strijd vol schwalbes, kaarten, VAR-momenten en mooie doelpunten. Bij het eindsignaal bleek de jeugd met 9-5 veel te sterk voor ons eerste elftal.

Zaterdagavond snelde sportminnend Ugchelen naar de feesttent om onder begeleiding van de feestband “Bandje Speciaal” tot in de late uurtjes het 100-jarig jubileum te vieren. Op zondag werd de feestweek met een heus Oktoberfest afgesloten. Terwijl vaders en moeders in Duitse kledij aan de lange tafels zaten, speelde de jeugd elders in de tent leuke spellen. Het geheel werd muzikaal omlijst door een sfeervolle oktoberfest DJ.

Voorzitter Bastiaan Bakker kijkt met trots terug op het eeuwfeest:

“Albatross is een schitterende voetbalclub. Ik bedank iedereen die zich enthousiast heeft ingezet voor het slagen van dit jubileum. De jubileumcommissie verdient een bijzonder compliment. Zij hebben ruim 2 jaar hard gewerkt aan de opzet van dit grootse feest. Echt fantastisch!”

Al met al kijken we met veel plezier terug op een meer dan geslaagd eeuwfeest. Waarbij de herinnering blijft. En die herinnering hebben we vastgelegd in een mooie fotoserie.

Klik hier om de foto’s te bekijken (met dank aan Rutger Oosterhoff):

Ten slotte willen we uiteraard de organisatie van de feestweek ontzettend bedanken voor het organiseren van een onvergetelijk 100-jarig bestaan van Albatross (Ronald Pieters en Ab Mulder missen op de foto)! Verder willen wij de Jeugd Evenementen Commissie bedanken voor alle activiteiten voor de jeugd! Daarnaast willen wij ook alle vrijwilligers en iedereen die geholpen heeft enorm bedanken. Het was een geweldige week om op terug te kijken!