Penningmeester bij VV Albatross, Bianca

Scheidend penningmeester Bianca klimt in de pen


Tijdens de komende Algemene Ledenvergadering neemt Bianca afscheid als penningmeester.  Dat vinden we ontzettend jammer. Want ze deed het penningmeesterschap altijd vol passie en overgave. Samen met Bianca blikken we kort terug en kijken we vooruit.

We vroegen haar waarom het zo leuk is om penningmeester te zijn?

“Wat vind ik leuk aan penningmeester zijn? Je kunt zonder veel verstand te hebben van het voetbalspel toch een substantiële bijdrage leveren aan de vereniging. Als je kunt bijdragen aan een vereniging met dat waar jij goed in bent (in mijn geval is dat werken met cijfers en adviseren) dan geeft dat energie. Ik heb dan wel geen verstand van de verschillende tactieken en alles wat er bij het spel komt kijken maar vanuit mijn rol kan ik wel de omstandigheden creëren die ervoor zorgen dat de mensen die dat wel hebben hun werk kunnen. Op deze manier zorgen we er met elkaar voor dat iedereen die deel uit maakt van onze vereniging met plezier op de club komt om te voetballen of dat te doen waar zij goed in zijn (een drankje drinken, klussen, bardienst draaien enz..)”.

We zijn nu op zoek naar een opvolger voor jou, Bianca. Waaraan moet jouw opvolger voldoen?

“Wat zoeken we in onze nieuwe penningmeester? Vooral cijfermatig inzicht (dus goed met cijfers) en communicatief vaardig. Als penningmeester heb je te maken met verschillende personen en commissies en het is belangrijk dat je op al deze verschillende personen je boodschap goed kunt overbrengen. We verwachten niet per se de aanwezigheid van uitgebreide financiële kennis. Het maakt het natuurlijk wel makkelijker als je een jaarrekening kunt lezen maar het is niet noodzakelijk.”

Tot slot willen we je nog vragen wat de belangrijkste werkzaamheden van een penningmeester zijn.

“Waar ik mij mee bezig heb gehouden zijn de volgende taken: Het opstellen van de begroting in samenwerking met bestuur en commissies. Gedurende het seizoen realisatie volgen en waar nodig bijsturen (eventueel iom bestuur).Verrichten van betalingen (vrijwilligers/leveranciers e.d.). Verwerken van de facturen, ontvangsten en betalingen in de online boekhoudpakket (e-Boekhouden). Verwerken van de kantine omzet in het online betaalpakket. Eindverantwoordelijk voor inkoop kantine (en daarmee verband houdende winstmarge). Beheer contante middelen. Uitvoeren van de contributie incasso inclusief monitoring. Tot slot het verantwoorden van de financiële resultaten in de ledenvergadering. Dat zal ik de komende ALV voor de laatste keer doen. Dan neem ik met voldoening afscheid als penningmeester onze mooie voetbalclub Albatross.”

Volg jij Bianca op?

Mocht jij in jezelf de ideale opvolger van Bianca zien, klim dan ook in de pen en stuur snel een mail naar onze voorzitter Bastiaan Bakker. Je kunt hem mailen via voorzitter@uvvalbatross.nl. Meer informatie over de functie van penningmeester kun je hier lezen.