Albatross (J09-1) – Vitesse (J08-1)


Afgelopen woensdag beleefde de JO9-1 (Stan de Witte, Daniël Lous, Jesse Mulder, Ruben van Heijningen, Jorrit Kluin, Sid Schumacher en Jurre van de Steeg) van Albatross een mooie ervaring!

Vitesse deed een week daarvoor een oproep voor een tegenstander in de buurt voor een oefenwedstrijd tegen het team JO8-1 van Vitesse. Dit werd bij Albatross uiteraard met veel enthousiasme ontvangen en gezamenlijk snel geregeld.

En zo vond afgelopen woensdagavond de oefenwedstrijd tegen Vitesse plaats. Spannend!

In het donker op het hoofdveld speelden de mannen een mooie pot. Met opgeheven hoofd maakten ze het de jonge talenten van Vitesse zo moeilijk mogelijk. De voetballers van Albatross werkten als paarden. De keepers in deze wedstrijd, Stan en Ruben pakten knap wat ze pakken konden. Maar de Vitessenaren zochten de hoeken in de goal perfect op en werkte trefzeker af op de goal.

Toch wist Albatross er in de aanval nog 5 in te schieten. Met goed samenspel ging Albatross door tot het laatste fluitsignaal. 3 x 20 minuten hard werken. Knap gedaan!

Langs de lijn stond het goed vol. Menig supporter, ouders, opa’s en oma’s, broertjes, zusjes enz. juichten om iedere redding van de keeper en elke actie van Albatross om het Vitesse zo lastig mogelijk te maken.

De eindstand (5 voor Albatross en +20 voor Vitesse) kon de pret niet drukken. De jongens hebben een mooie ervaring op zak.

Team JO9-1 heeft het geluk te beschikken over top sportfotograaf Peter Lous, vader van Daniël. Hij legde de wedstrijd weer prachtig vast!

De trainer van Vitesse vertelde dat één van zijn jonge spelertjes, waarschijnlijk nog voor de winterstop naar Ajax zal vertrekken. Wat een ervaring om tegen deze talenten te voetballen! Alle voetballers werden samen vastgelegd door Peter met een mooie groepsfoto als herinnering.

Toppers, goed gedaan!!