90s Event Ugchelen op het Albatross terrein


Wonderful days, Rainbow in the sky, No limit, This is how we do it… Ah, die heerlijke jaren 90! Voor iedereen met heimwee, en iedereen die van een feestje houdt, is er op 30 juni en 1 juli het 90’s Event Ugchelen. Twee dagen lang feest met de beste artiesten en bands, foodtrucks en de enige echte dorpenstrijd. Early bird tickets zijn nu tijdelijk extra voordelig te koop.

Het 90’s Event Ugchelen is een initiatief van vier vrienden die enkele jaren geleden ook al eens een paar feesten organiseerden. Nu, in het after-corona tijdperk, begon het te kriebelen om weer eens een goed feest te organiseren. Pim Mulder, één van de vijf vrienden en tevens eigenaar van een marketingcommunicatiebureau, vertelt: “We hadden zin in een echt goed feest. We hadden al eens eerder succesvol feesten georganiseerd en besloten het nu groter aan te pakken. We gaan voor het volle pakket van een heel weekend feesten, inclusief een ludieke dorpenstrijd.”

Van Mental Theo tot populaire coverbands
Hakken, jumpen, grinden en hossen; het kan allemaal tijdens het 90’s Event Ugchelen. De beste artiesten en DJ’s en de tofste coverbands zullen ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan en dat het publiek haar beste nineties moves van stal kan halen. Het event bestaat uit een dag en twee avonden. Op vrijdagavond 20:00 uur gaan alle remmen los met een knallend openingsfeest. Mental Theo, DJ Martijn en coverband It all started in the Nineties maken op deze avond hun opwachting. Op zaterdagavond is er een afsluitende party met DJ Martijn en de populaire coverband Hard2Get. Ook zijn er verschillende food trucks met lekkere hapjes.

Dorpen strijden tegen elkaar
De zaterdag staat in het teken van de dorpenstrijd. Hierbij gaan dorpen en plaatsen uit de regio met elkaar de strijd aan. Pim: “Het zou leuk zijn als er meerdere teams zijn uit bijvoorbeeld Hoenderloo, Klarenbeek, Twello, Loenen, Beekbergen, Vaassen, maar ook uit Apeldoorn. Zij gaan met elkaar strijden op verschillende gebieden. Ik roep dus alle vriendengroepen, voetbalteams, hockeyclubs, breiclubjes of biermaatjes aan om zich in te schrijven. Voor de eeuwige roem, maar vooral voor een heleboel lol.”

Praktische info
Het 90’s event vindt plaats op het Albatross terrein aan de Brouwersmolenweg 440 in Ugchelen. Het openingsfeest op vrijdag 30 juni start om 20:00 uur en duurt tot 1:00 uur. Op zaterdag 1 juli is het terrein vanaf 12 uur open voor de ontvangst van de teams. Vanaf 20:00 uur is het eindfeest in de feesttent. Tickets voor de vrijdag, zaterdag of een combiticket voor beide dagen, zijn te koop via www.90seventugchelen.nl. In totaal passen er 1500 mensen op het terrein, dus voor de tickets geldt: op-is-op. Op deze site kunnen ook de teams zich aanmelden voor de dorpsstrijd.