Wedstrijdzaken vanaf het seizoen 2017/2018


Einde van de plastic spelerspas
Komend seizoen stapt het amateurvoetbal over naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier en worden ook bij UVV Albatross alle wedstrijdformulieren (vanaf onder 12 en ouder) uitsluitend ingevuld met de KNVB Wedstrijdzaken app. De KNVB wedstrijdzaken is beschikbaar voor zowel Android en iOS en is dus te downloaden via de Google Play Store en de Apple Store.

Na het downloaden van de KNVB Wedstrijdzaken app is het mogelijk je te registreren met het e-mail adres dat bekend is bij de ledenadministratie van UVV Albatross en de KNVB. Wanneer het niet lukt om te registreren neem dan per mail contact op met de ledenadministratie van UVV Albatross naar ledenadministratie@uvvalbatross.nl dan kunnen we samen kijken welk mailadres bekend is bij UVV Albatross en deze indien nodig aanpassen.

Digitale Foto’s wijzigen
Het is mogelijk om je eigen foto gedurende een periode zelf te wijzigen via de apps van de KNVB (wedstrijdzaken en voetbal.nl). Wanneer je hier gebruik van maakt zorg er dan wel voor dat je alleen en duidelijk op de foto staat. Het gaat hier namelijk wel om de foto waarmee je deelneemt aan wedstrijden van de KNVB die door de scheidsrechters gecontroleerd gaan worden. Het gaat dus om een foto van alleen jou gezicht (pasfoto).

Teammanagers
Bij UVV Albatross gaan we werken met teammanagers die het digitale wedstrijdformulier invullen voor hun team met behulp van de KNVB wedstrijdzaken app. Dit zullen vaak de teammanagers (voorheen leiders) zijn maar het is ook mogelijk dat een speler/speelsters of de grensrechter deze taak op zich neemt. (Eigenlijk iedereen die in het bezit is van KNVB nummer en lid is bij UVV Albatross kan deze app downloaden en gebruiken).

De app is ieder moment van de week te gebruiken dus is het mogelijk het wedstrijdformulier vooraf al grotendeels in te vullen. Wel het advies deze zo laat mogelijk definitief te maken, (wel verzenden voor dat de scheidsrechter de pas controle digitaal gaat uitvoeren) aangezien je dan tot kort voor de wedstrijd nog wijzigingen kunt invoeren en versturen. Na het definitief maken is het voor de teammanagers niet meer mogelijk om aanpassingen te maken (vanaf dat moment is het alleen mogelijk voor de scheidsrechter of de wedstrijdsecretaris om het wedstrijdformulier aan te passen)

Scheidsrechters
Ook de scheidsrechters van UVV Albatross die de jeugd boven de 12 en/of de senioren fluiten zullen gebruik moeten maken van de KNVB Wedstrijdzaken app. De pascontrole kan in overleg met de teams in de kleedkamer of op het veld plaatsvinden door met behulp van de app door de teams te schuiven (swipen). Ook zullen de uitslagen voortaan via de KNVB wedstrijdzaken app doorgestuurd moeten worden naar de KNVB.

 

Wanneer er van een spelend lid om wat voor reden nog geen foto in de app staat kan er altijd gevoetbald worden met een geldig officieel legitimatiebewijs.

De KNVB heeft de app zo gemaakt dat deze makkelijk te gebruiken is maar uiteraard is het nieuw en zal dit in het begin wennen zijn. Namens UVV Albatross het verzoek om elkaar waar nodig dan ook zoveel mogelijk te helpen.

Dinsdag 29-8-17 (20.00 uur t/m 21.00 uur) en donderdag 31-8-17 (19.30 uur t/m 20.30 uur) is er in de bestuurskamer van UVV Albatross een bijeenkomst georganiseerd om aanvullende informatie te verstrekken over de app wedstrijdzaken.

Op deze pagina van de KNVB staan een aantal filmpjes over het gebruik van de app.

 

Met sportgroet,

O. Nijhof, wedstrijdzaken algemeen UVV Albatross.