Voetbalkamp 2019 was wederom geweldig!


Zaterdag 29 juni om 13:00 was het dan eindelijk weer zover! Wat inmiddels al een traditie begint te worden ging weer van start. Het voetbalkamp voor de jongste jeugdspelers. Waar de één stond te trappelen van ongeduld, vond de ander het toch ook wel erg spannend en kwam wat onwennig het terrein op. Bij het zien van alle reeds opgestelde klim-,klauter- en glij toestellen verdween bij de meeste kinderen de schroom.

Eerst nog de juiste tent zoeken, waar zijn de maatjes van mijn team? Papa of mama moet nog even helpen met het opblazen van de luchtbedden en de slaapplek installeren. Hier en daar nog stiekem een knuffel in de tas. Doet mijn zaklamp het wel?

Op naar het welkomstwoordje van Edwin en de teamindeling voor de activiteiten.

Er was er een circuit van activiteiten uitgezet waarbij de beste teams uiteindelijk een prijs kon winnen. Wie ging er het snelst over de stormbaan? Wie kon het best mikken in het gatendoek of op het reuzen dartbord. Een groot succes was de rodeostier waarbij niet alleen de spelers probeerden zo lang mogelijk te blijven zitten maar ook de begeleiders dit aandurfden. Halverwege de middag kwam “Ijskaffee de Kei” langs om iedereen van een heerlijk ijsje te voorzien! Dat was met deze temperaturen een groot succes! Tussen de rondes door werden er drinkpauzes gehouden en was er een insmeerronde om iedereen goed te beschermen tegen de zon. Er werd constant rondgegaan met drinken en er was een ranja-kabouter waar je zelf je ranja mocht tappen zodat je genoeg vocht binnenkreeg.

Inmiddels was er door snackbar “het Bikkertje” voor iedereen patat gebakken en mocht je zoveel patat eten als je kon. Een lekkere snack mocht niet ontbreken.

Na het eten was het zover: de Playbackshow!  Doordat het nog steeds mooi weer was werd de playbackshow buiten gehouden.
We hebben weer heel wat talenten langs zien komen waar we nog veel van zullen horen. Er was nu zelfs ook een goochelact. Duncan Lawrence werd gespot, evenals de Snollebollekes! De deskundige jury had het er maar moeilijk mee, zoveel talent! Bij de prijsuitreiking van de playbackshow werden ook de prijzen van de loopathon uitgereikt! Er was veel geld bij elkaar gelopen voor het voetbalkamp en voor het goede doel “Fitkids”.

Aan het eind van de avond  werd het kampvuur aangestoken. Het was tijd om de marshmallows te gaan grillen. Moest je de stok er nou boven houden of juist niet! Het was mooi om te zien dat de ´grote jongens en meiden´ de jongste spelers hielpen met grillen. Na het grillen zochten de spelers hun tenten op om te gaan slapen. Dit slapen ging bij de een wat sneller dan bij de ander (op voetbalkamp moet je ook kunnen keten!).

Zondagochtend was de eerste voetbalkampbewoner al wakker om 05:00. Het was inmiddels al weer licht!  Een uurtje later was bijna iedereen wakker. In de kantine waren er broodjes klaargezet waar een ieder lekker van kon eten. Na het ontbijt kon er vrij gespeeld worden. Met een lekker muziek erbij kon er weer over de waterbaan gegleden worden en werd het levend tafelvoetbalspel weer gebruikt!

Na nog een rondje fruit en drinken tussendoor werden de spelers om 11:00 weer opgehaald door de ouders en kon er teruggeblikt worden op een geslaagd weekend!

Dit weekend kon uiteraard niet slagen zonder de hulp van alle vrijwilligers die we hiervoor dan ook hartelijk bedanken!

Foto’s die tijdens het weekend zijn gemaakt kunnen in de galerij gevonden worden!