Onderhoudsploeg krijgt een nieuwe schuur


Ruim een jaar geleden is het idee ontstaan om de huidige schuur (naast de fietsenstalling) te gaan vervangen. Deze schuur is inmiddels te klein waardoor b.v. de grasmachine en sproei materialen veelal buiten in weer en wind staan. Tevens is de schuur voorzien van asbest golfplaten welke ooit al eens door een stormschade lek is geraakt. Kortom, hoog tijd voor vernieuwing.

Vergunningen.
In maart 2018 hebben we 2 omgevingsvergunningen aangevraagd, één voor het slopen van de bestaande schuur en één voor het plaatsen van een nieuwe grotere schuur. De sloopvergunning hadden we al snel voor elkaar. De vergunning voor de nieuwe schuur werd wat lastiger. Veel tekenwerk is er verricht voordat er wat concreets uitkwam. Na lang overleg met de gemeente hebben we een plek kunnen vinden, aan de kopzijde van het 3e veld. De nieuw te plaatsen schuur is een zogenaamde romney-loods met een afmeting van ca. 8 x 12,5 meter. Deze is zo’n 4x zo groot als de huidige schuur. Standaard is zo’n loods aan de buitenzijde bekleed met stalen golfplaten, maar helaas wou de gemeente het anders zien waardoor we de buitenzijde van de wanden moesten voorzien van een houten gevelbekleding. Medio november 2018 hadden we een akkoord met de gemeente en werd de bouwvergunning verleend.

Stand van zaken.
In februari van dit jaar zijn we gestart met de werkzaamheden m.b.t. de nieuwe schuur. Allereerst moest de locatie geschikt gemaakt worden om te bouwen. Het grondwerk is uitgevlakt en er is een behoorlijk puinlaag met zand aangebracht. Hierop hebben we betonnen platen gelegd als vloer waar de nieuwe schuur op komt te staan. Op dit moment staat de constructie van de schuur en is de schuur waterdicht.
Tevens zijn de water- en elektra leidingen gelegd en zullen binnenkort worden aangesloten. Inmiddels is er rondom de oude schuur al veel opgeruimd en rommel afgevoerd. Dit zal de komende maanden verder opgepakt worden.

Wat is er nog te doen?
De buitenkant van de loods zal de komende weken verder afgewerkt worden en voorzien van een elektra- en wateraansluiting. In de schuur zullen een aantal afsluitbare ruimtes komen voor o.a. de evenementen- en de bouwcommissies.
Wanneer de nieuwe schuur klaar is zal de oude schuur afgebroken worden. De zeecontainer en de kleine (evenementen)opslag zullen ook afgevoerd worden. Rondom de entree van ons complex zal het er de komende maanden veel netter uit gaan zien en hebben we plannen om de fietsenstalling te gaan vergroten. Er is dus nog voldoende te doen.