Marco Wilmink zwaait na dit seizoen af als hoofdtrainer van Albatross 1


Ugchelen, 2 december 2023. Het bestuur van V.V. Albatross heeft onlangs bekend gemaakt dat het huidige seizoen de laatste zal zijn van hoofdtrainer Marco Wilmink. Na vijf seizoenen vol passie het eerste elftal te hebben geleid, zet Wilmink deze stap om in de nabije toekomst een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dit nieuws is persoonlijk aan de spelers van Marco’s elftal kenbaar gemaakt.

Op dit moment prijkt Albatross 1 uit Ugchelen op een indrukwekkende derde plek in de ranglijst en draait het succesvol mee in de 4e klasse. Het elftal greep maar nipt naast de eerste periodetitel.

Het bestuur kijkt met trots en dankbaarheid terug op de afgelopen jaren en de vruchtbare samenwerking met Marco als trainer. Tijdens zijn trainersperiode heeft Wilmink roerige tijden meegemaakt. Naast de coronaperiode is zijn elftal ook een keer gedegradeerd. Maar met zijn immer positieve instelling zorgt hij nu voor sportieve successen, en is tevens een solide basis gecreëerd binnen het eerste elftal van de Ugchelense voetbalclub. Daarnaast hebben diverse getalenteerde jeugdspelers onder zijn bezielende leiding de overstap gemaakt naar het hoofdteam.

De technische commissie is momenteel actief bezig met het vinden van een waardige opvolger om het roer bij Albatross 1 over te nemen en de positieve lijn voort te zetten. Voorzitter Bastiaan Bakker benadrukt: “Na vijf jaar is het tijd om een frisse trainerswind te laten waaien in het eerste elftal. De club kijkt vol vertrouwen naar de toekomst, met een stevig fundament dat mede dankzij Marco Wilmink is gelegd.”

Het bestuur van Albatross wil Marco hartelijk bedanken voor zijn onvermoeibare inzet en toewijding aan de club en wenst hem alle succes in zijn verdere trainerscarrière. De Ugchelense voetbalgemeenschap zal zijn markante bijdrage aan het team en de club niet snel vergeten.