DIO JEUGD SPORT BUITEN BIJ V.V. ALBATROSS


Onlangs maakte premier Rutte bekend dat de jeugd weer mag buitensporten. Daarom leeft de jeugd van voetbalvereniging Albatross uit Ugchelen zich sinds woensdag 29 april weer uit op de sportvelden. Heerlijk voor de leden, maar ook niet-leden mogen een balletje mee trappen, als zij zich hebben aangemeld. Want sporten en bewegen is gezond voor alle kinderen. Uiteraard gebeurt dit alles onder de strikte regels van het RIVM.

Maar wat als je niet op voetbal zit en een zaalsport beoefend? Zoals de jeugd die op volleyballen of gymnastiek zit? Ook die jeugd wil het liefst van hun sport genieten, maar dat mag nog niet volgens de huidige regels. Daarom staken Herman Holtkamp en Bastiaan Bakker, respectievelijk de voorzitters van DIO Ugchelen en van v.v. Albatross de koppen bij elkaar. En dat gesprek leverde een mooi resultaat op. Want vanaf 11 mei 2020 stelt Albatross de deuren van haar sportcomplex open voor de jonge jeugd van DIO Ugchelen. Zodat zij daar kunnen komen volleyballen en gymnastieken tijdens de corona-tijd. Bastiaan Bakker over deze samenwerking: “Gezien de goede band en het gezamenlijke belang (dat zoveel mogelijk jeugd kan sporten) die wij met DIO Ugchelen hebben, werken wij hier graag aan mee”. Herman Holtkamp is ook enthousiast: “We zijn ontzettend blij dat de ballen, pionnen en de netten weer uit het materiaalhok kunnen komen, zodat onze jeugd weer lekker kan gaan bewegen in de open lucht”.

Uiteraard hebben DIO en V.V. Albatross de richtlijnen op elkaar afgestemd om te zorgen dat tijdens het buitensporten de veiligheid van jeugd en trainers gewaarborgd blijft. Daarom wordt er met gepaste afstand getraind en blijven de ouders buiten het complex. Zowel DIO als Albatross hebben hun leden reeds geïnformeerd over de regels van het sporten tijdens deze bijzondere tijd.

“Sporten voor de jeugd is gezond. Bewegen is goed voor de conditie, voor het gewicht, voor het zelfvertrouwen en voor vriendschappen. Dat gunnen wij alle kinderen uit Ugchelen en omstreken”, aldus Bakker. “Daarom heten wij de jeugdleden van DIO Ugchelen van harte welkom bij Albatross!”