Albatross JO14-1G Kampioen Najaarscompetitie 2e Klasse 1

Voor het eerst dit seizoen is er in regio Oost, net als in regio West, een leeftijdscategorie JO14. Dat kwam mooi uit, want daardoor kon het team wat in het seizoen als JO13-1 kampioen werd en de regionale beker wist te winnen nagenoeg in zijn geheel door als Albatross JO14-1G. Omdat door de KNVB de 1e klasse en de hoofdklasse werd samengevoegd werd er besloten om in de 2e klasse te starten met de intentie om bij de top 3 te eindigen en zo te promoveren naar de 1e klasse c.q. hoofdklasse.

Enkele dagen voordat de competitie zou starten werd de 2e klasse 1 , waarin Albatross JO14-1G samen met nog 9 andere teams was ingedeeld, volledig overhoop gehaald en werd de competitie opnieuw ingedeeld. Met als gevolg dat er 6 eerste teams van vooraanstaande clubs, zoals Groen Wit, Oranje Nassau (Almelo) en Wijhe, een hele competitie (uit en thuis) gingen spelen. Halverwege de competitie voerde Albatross zonder puntverlies de lijst aan. In de op dat moment cruciale uitwedstrijd tegen de nr. 2 werd met 2-1 gewonnen van Oranje Nassau, dankzij een fout in de achterhoede van de tegenstander in de laatste minuut.

Na een aantal afgelastingen was het afgelopen zaterdag het eindelijk zover, een gelijkspel tegen de nr. 2 Groen Wit ’62 JO14-1 zou voldoende zijn om kampioen te worden. Eerder dit seizoen hadden we in de voorbereiding met 2-0 van hun verloren en in de competitie hadden we, weliswaar geflatteerd, met 4-0 uit gewonnen. Daarnaast had Groen Wit ook nog iets om voor te vechten, bij een gelijkspel of winst konden zij de 2e plaats zeker stellen. Met andere woorden een geduchte tegenstander. Gedurende de eerste helft ging het gelijk op met voor beide doelen diverse kansen om te scoren. Sterker nog Groen Wit was zelfs iets sterker en daardoor liep de spanning op, hetgeen ook terug te zien was in ons spel. Aan het einde van de eerste helft was er een extra mooi moment voor Wouter Sijbrandij, die na een kleine 4 maanden blessure leed eindelijk weer mocht voetballen.

Gaandeweg de 2e helft kreeg Albatross steeds meer grip op de wedstrijd en werden er nauwelijks meer kansen weggegeven, echter ook niet gecreëerd. Met nog een paar minuten te spelen was de spanning te snijden. Groen Wit had duidelijk geprobeerd om voor de overwinning te gaan en hun krachten vloeiden langzaam weg. Albatross speelde het professioneel uit en toen het laatste fluitsignaal klonk, was er naast de vreugde ook het gevoel van respect voor de tegenstander. Het was pas de 2e keer in een reeks van 25 officiële wedstrijden dat we gelijk speelden, de overige 23 werden gewonnen.

Al met al heeft het team de favorietenrol waargemaakt en is de terechte kampioen van de najaarscompetitie (2e klasse 1). Gefeliciteerd!

De begeleiding van Albatross JO14-1G