Marco Wilmink verlengt trainerscontract met het Ugchelse V.V. Albatross


Ugchelen, 20 januari 2021 – Afgelopen week heeft Marco Wilmink zijn contract met V.V. Albatross met één jaar verlengd. Hierdoor zal de hoofdtrainer, die sinds 2019 aan de club verbonden is, tot media 2022 verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van het eerste elftal.

“Ik ben blij dat op voordacht van de Technische Commissie mijn contract is verlengt”, aldus Marco. “Ik voel mij echt op mijn plek bij deze mooie club uit Ugchelen. De club maakt een uitstekende ontwikkeling door, investeert veel in de jeugdopleiding en heeft aansprekende sportieve ambities. Dat Albatross vooruit wil, spreekt mij enorm aan en daar wil ik graag een belangrijk onderdeel van zijn.”

De voormalig speler van onder andere WSV en AGOVV begint dit jaar aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer bij V.V. Albatross. Hij heeft al grote stappen gemaakt met de ontwikkeling van dit jonge elftal. De sportieve prestaties zijn altijd goed geweest en ook nu in Corona tijd, waar de competitie stilligt, is de motivatie om een beter elftal te worden nog steeds heel hoog.

“Albatross ziet in Marco de trainer die onze jeugd een kans geeft en ervaren spelers hierin een belangrijke rol laat spelen”, aldus Bastiaan Bakker, voorzitter van V.V. Albatross. “Dit bleek ook uit de lijn voor de Corona crisis en de manier waarop hij omgaat met en bouwt aan de groep tijdens de crisis. Daarom zijn wij blij dat Marco een jaar heeft bijgetekend. Wij, bestuur en Technische Commissie, hebben alle vertrouwen in hem en de groep. Marco zal de positieve lijn van de afgelopen jaren in de toekomst gaan doortrekken. Wij kijken daarom ook enorm uit naar het moment dat er eindelijk weer gevoetbald mag gaan worden”.

Marco Wilmink is een ervaren trainer met een rugzak vol ervaring bij onder andere WSV, AGOVV, ’t Harde en Helios. Hij heeft een eigen visie op het technische vlak en de doorontwikkeling van jeugdspelers. Zijn kinderen spelen ook bij Albatross en zijn vrouw is al geruime tijd actief is in de Jeugd Evenementen Commissie.